Friday, 27 March 2015

20 FACTS ABOUT ME

20 faCtS abOuT me :



1. maSa baBy aK miNuM suSu peKaT caP juNjunG aJe uTk meMbeSaR psL aK tinGGaL dGn aRWaH neNeK aK, 40 haRi LpaS paNtanG ... suSu tePunG dLu maHaL sGt!!! sO aK bKn aNaK LeMbu yeR ... i'M sOn oF veVeY sWiTzerLanD ok??? kikiki

2. maSa keCiK aK sLaLu b'geLuManG dGn tePunG saGu & iKanG meNtaH , sMpai LePaK & tiDuR pOn aTaS guNi saGu di tMpT arWaH neNeK aK keRja buaT kepOk LekOr ... sO bau iKanG & kepOk LekOr mmG dH sBaTi dGn aK, cuMa aK jeR x paNdai nK buaT kepOk LekOr ... sTaKaT geNteL tu, tuTuP maTa boLeY la

3. biLa maK baPaK aK dtG meLaWaT aK kaT kG, 1 kG aK LaRi sBb tkOt mrK bWk aK baLiK uTk tinGGaL dGn mrK, aK x nK sBb aK syG sGt kaT arWaH neNeK aK tu w/pOn dia sBnaRnYa bKn neNeK bTuL aK...cuMa neNeK sauDaRa yG aK panGGiL 'CHEK'

4. uMaH aK mSe keCiK kaT tePi paNtai tau ... kG taNjunG b'dKaTaN paNtai baTu buRuK tu, aDa peRiGi ... tiaP2 paGi aK sLaLu teMaN arWaH 'CHEK' peGi meLaBuR tePi paNtai ... rMai peNyu b'kePaLa iTaM kaT tePi paNtai paGi2 yuCkSsssss!!!

5. maSa uMuR aK dLm 6 taHuN, tiMe LpaS uJaN, aK bOrinG sBb xDe meNda nK buaT, aK aMiK sMua duiT dLm waLLeT arWaH 'CHEK' ... aK buaT eXpeRiMeN, aK reNdaM sMua duiT dLm beSeN yG peNuH dGn aiR uJaN tu ... PaS2 maiN caRiK2 kn saTu-peRsaTu duiT tu...sOnOk!!! duiT RM50 pOn aDa ... duShhhhhh!!!! aPtB la

6. maSa uMuR aK 7 taHuN, kOnOn nK maSaK uTk kaMi mKn sKeLuarGa, nK buaT suPriSe kaT aRwaH CHEK, kOnOn aK dH beSaR, kiRa dH paNDai maSaK la niH, aK aMiK kuaH sinGGanG LeBiHaN smLm puNya ... cuMa maSuKKaN iKaN jeR ... tRuS jaDi maSaKaN peRTaMa aK, iKanG sinGGanG ... teReR kn??? taRaaaaa ... iKanG SeLaYanG yG x dibuanG iSi perOtnYa ... wHaT??? sMpai suDaH aRwaH CHEK x bG aK maSaK LaGi ... tu psL aK x nK maSaK sMpai suDaH!!!! tP sKrG dH suKa maSaK la sKiT2

7. maSa keCiK aK aDa maiNaN yG kiRa uP tO daTe jGaK la maSa tu kaT kG aK, aNaK paTunG yG aLa2 baRbie tu, sO kWn2 biLa nK maiN aNaK paTunG meSti caRi aK & jGaK 'buaYa' ... aK pOn x suRe aPa mOtiF aK suKa sGt menDa aLaH tu sMpai ekOr buaYa tu pOn aK pOtonG sKiT

8. maSa keCiK dLu, kG kaMi xDe LetRiK caM sKrG, cuMa pKai LaMpu 'sPiriT' jeR ... buP beLi kaiN LaMpu tu seRaH kaT aK, LaJu jeR aK peGi beLi ... sBb LpaS tu aRwaH 'CHEK' meSti bG aK paM-paM LaMpu tu, sOnOk maiN paM, iTu jeR sBnaRnYa yG aK nK ... kaLo kOrG x tau, kOrG gOogLe sNdRi la mCmN beNtuK LaMpu tu ... aK x paNdai nK eXpLaiN

9. maSa dLu kn x sMua uMaH aDa tV, dLu sLaLu nuMpanG uMaH orG tGk tV ... LaSt2 aRwaH aYaH aK beLiKaN tV kOtaK iTaM puTiH yG pKai puLaS2 tu uTk tuKaR siaRaN. KaLi ni orG pLaK dtG uMaH aK nenGok tV rMai2 ... dH mCm tGk waYanG ... beSt kn? orG dLm tV b'ckP, orG kaT LuaR tV pOn b'ckP

10. aK sLaLu toLonG aRwaH 'CHEK' niaGa paRt tiMe maSa bLn pOsa & di haRi keRaMaiaN kaT trG. uMaH aK kiRa b'seBeLaHaN dGn puSaT banDaR trG ni ... bLn pOsa juaL kuiH muiH juaDaH orG buKaK pOsa. kkdG juaL keKaCanG kaT tMpT orG LePaK nK tGk bunGa aPi ke ... aDa shOw ke? tu psL aK ni miNaT niaGa, xDe pLaK rSe maLu & tkOt tiMe tu

11. 1sT waYanG yG aK tGk dGn aRwaH 'CHEK', ciTe AZURA ... beSt, siaP bLeH nanGiS LaGi biLa paRt seDiH tu ... sKrG aK tGk, aFeQ, aNaK aK yG iKuT pRanGai aK ... aSaL tGk ciTe seDeY, tOucHinG ... aSaL seDeY nanGiS, aSaL nanGiS seDeY ... sKrG pOn aK mCm tu LaGi, xLeH nK taHaN aiR matO tu ... ia kLuaQ jGaK

12. maSa uMuR aK 8 taHuN, uMaH aK kaT tePi paNtai tu ... di teLaN LauT ... mSe tu aDa b'LaKu baH besOr sGt!!! poLiS, aSkaR, waRtaWaN sMua aDa, siaP msOk tV LaGi ... tePi paNtai terHaKiS tiBa2, uMaH seBuaH-seBuaH jatOh dLm paNtai yG tiBa2 jaDi caM LauT dLm ... iiisssskkkk ... nGeRi, naSiB xDe nYaWa yG terkOrBaN

13. duiT raYa aK hiLanG sMua maSa uMuR aK 8 taHuN, ciCiR tiMe naiK mOtO tunGGanG 3 orG, aK dOk kaT tGh2 ... bYk pLaK tu ... raTuS-raTuS jGaK la, tiMe tu kiRa meWaH la ... nK buaT caMne, xDe reZki

14. LpaS uMaH aK di teLaN paNtai, kaMi meNuMpanG kaT uMaH orG, uMaH neNeK & aTuK sauDaRa aK ... kiRa abG kaKaK aRwaH 'CHEK' ... biaSa la, dOk uMaH orG, b'muLa la kiSaH hiDuPku yG mCm ciNdeReLLa ... kNe buaT keJe kOtOr, aPa buaT aDa jeR yG x kNe, mKn LauK iKanG gOrenG dipaTaH stGh jeR, nK LauK meWaH tunGGu aRwaH 'CHEK' baLiK dLu ... Dia jeR maNjakaN aK sGt2 

15. biLa daRjaH 3, aK piNdaH sKoLaH baRu deK paNtai gaNaS tu ... aDa sOrG MaMaT ni, suKa sGt kaT aK tP sLaLu buLi aK, paW guLa2 tiaP2 haRi kaT sKoLaH ... biLa x bG aK di uSiKnYa ... peNaH jGaK dia cuRi kaSuT aK sbLaH, baLiK uMaH pKai 1 kaSuT jeR la jwB nYa. tiMe cuTi sKOLaH nK msOk daRjaH 4, puNya la aK teKuN beLaJaR seNi peRtaHaNkaN diRi sNdRi , bLaJaR iKuT tV , taeKwOndO .. kOnOn nK fiGht baLiK dGn MaMaT tu, LaSt2 dPt tau bDk tu kNe buanG sKoLaH dH ... bDk tu kiRa bDk paLinG jaHaT sbNaRnYa, tu psL piHaK sKoLaH buanG jeR tRuS

16. sKoLaH reNdaH aK peNaH maSuK p'taNdinGaN b'saJaK, di baNtu oLeH kaKaK2 seDaRa, sOrG buaT saJaK uTk aK, taJuK 'UPSR' ... sOrG LaGi aJaR mCmn nK deKLaMaSi saJaK siaP dGn GaYa yG peNuH sManGaT. muLa2 dOk aTaS peNtaS tu mmG cuaK jGaK la, tP biLa sManGaT HanG LipO dH sMpai ... haYuNaN tGn kiRi kaNaN dH mCm orG nK jD YB, keDebOk!!!!! miC pLaK bLeH jaTuH ... aDuHhh maLu gue ... tP b'baLoi, meNanG jGaK nO 3, tu pOn sBb miC jaTuH ... kaLo x jaTuH, aGaK2 dPt nO brP yeR???

17. aK dLu g sKoLaH meNenGaH bWk duiT saKu RM5 seHaRi ... meWaH kn? nK buaT mCmN, cuCu keSaYanGaN neNeK ... panGGiLaN 'MEK' @ 'MC' tu, aSaL uSuLnYa mmG daRi muLuT orG tua tu la sbNaRnYa, naMa maNja aNaK keSaYanGaN di kaLanGaN orG tua di trG ni duLu2 ... titLe MEK AWANG kaLo dPt kiRa aNDa mmG suPerB!!!

18. aK peNaH jD waKiL sKoLaH maiN pinG pOnG & boLa jaRinG ... aPa??? inGat orG peNdeK xLeH maiN boLa jaRinG ke aPa??? tP cuMa peMaiN siMpaNaN uTk pOsiTiOn 'C' @ CENTRE jeR, sBb aK dLu mCm LiPaS kuDunG CikGu ckP. bOLeY la, daRi xDe aPa kn?

19. dLm siJiL beNti sKoLaH LpaSaN SPM aK, piHaK sKoLaH tuLiS kaT bhGn keLaKuaN tu ... MEMUASKAN???!!! tu psL aK TERPAKSA aMiK fOrM 6 jGaK psL nK bTuLkn reKoD sKoLaH aK, kanG biLa miNtaK keRja, orG tGk dLm siJiL ... tRuS x jD nK aMiK keRja. aK g sKoLaH yG sGt gLaMeR di trG ... sKoLaH eLiT kOnOnnYa, w/pOn aK mmG xDe miNaT nK bLaJaR LaGi ... tP aK bGtau bbrP ciKgu aK ttG niaT aSaL tu ... LpaS tu aK dPt LeSeN beSaR la uTk buaT keRja2 aMaL sKoLaH & peLePaSaN x buaT keRja sKoLaH oLeH cikGu tu, sMpai sTuDeNt LaiN pOn jeLeS tau ... pOweR x pOweR bOdeK cikGu hahahahah

20. dLm hiDuP aK ni sbNarnYa bYk sGt ciTe yG peLiK2 ... ciTe suKa duKa paHiT maNiS ... x cKuP 20 ranGkaP ni ... aK ni mmG naKaL daRi keCiK, berDiKaRi daRi keCiK, pRanGai daRi keCiK ... mCm2 la daRi keCiK ... aPa2 pOn teRiMa kaSiH sBb suDi baCa kiSaH peLiK aK ni ... teKuN kOrG baCa yeR, jGn pLaK LpaS ni baHaN2 aK pLaK ... tP xPe, psL aK x kiSaH la aK bGtau sMua orG ni ... sMua orG aDa kiSaH maSinG2 kn? x saLaH kaLo nK sHaRe ... JuSt fOr fuN, xDe niaT LaiN pOn ... skrG ni kN tRenD "20 FACTS ABOUT ME" ... aK tunGGu kOrG puNya ciTe pLaK yeR ...

peaCe!!!! aS saLam & dOa2 kn yG terBaiK uTk aK yeR ... SAYONARA!!!