Thursday, 5 March 2015

RESEPI IKAN SINGGANG TERENGGANU


Bahan-bahan 
( untuk 2/3 orang makan )

2-4 potong ikan tongkol/kembung/aya  
(ikan lain pun boleh juga)
1 cm lengkuas
1 cm kunyit hidup
3-4 ulas bawang putih
2-3 bawang merah
3 keping asam keping
Garam secukup rasa
Bendi ( rebus asing dulu )
Serbuk kunyit sikit
Cili padi ikut citarasa
Pak ajinomoto secukup rasa
Air ( agak2 - kalau suka kuah banyak, lebihkan airnya)

Cara-cara :

Masukkan air ke dalam periuk dan masak sehingga hampir mendidih.
Kemudian, masukkan semua bahan -  lengkuas, kunyit hidup, bawang merah + putih yang telah dihiris , asam keping, garam , serbuk kunyit dan ajinamoto ke dalam periuk tadi.
Masuk ikan & rebus sehingga ikan betul2 masak, seterusnya cili padi & bendi ke dalam periuk. 


⬇️⬇️⬇️ PLS CLICK  ⬇️⬇️⬇️

https://farahrenee87-.yezza.store/ 
https://farahrenee87-.yezza.store/ 
https://farahrenee87-.yezza.store/ 
























EIGHT SEVEN BIRD’S NEST ‘Grab & Go’.


Skrg tgh PROMO RAMADHAN hanya RM88 utk 16 botol ( RM5.50 jer ) @ RM6.50 sebotol.


BELI LAGI BYK, LAGI MURAH!


πŸ•Š Pengedar berdaftar kilang ternama

πŸ•Š Disahkan HALAL oleh JAKIM

πŸ•Š Disahkan selamat oleh HACCP

πŸ•Š Kilang yang bertaraf GMP

πŸ•Š Kilang berdaftar MeSTI

πŸ•Š Kilang diiktiraf VHM


DROPSHIP, AGENT & STOKIST WANTED!


Fb Page : 87 Eight Seven HQ

https://www.facebook.com/87birdsnest/


@87birdsnest

https://www.instagram.com/87birdsnest/


@87.eightseven.hq

https://www.instagram.com/87.eightseven.hq/


Nak order, pls tekan link ⬇️ 


www.wasap.my/60192346045/ 

www.wasap.my/60192346045/ 




No comments:

Post a Comment